Hoppa till innehåll

Sportbil på bana

  • av
Sportbil på bana

Drömmer du om att åka riktigt fort precis som en racerförare? Då kan du testa på att åka sportbil på bana. Det är vanligt att man ger bort detta i upplevelse till någon som man tycker om. Då görs det under kontrollerande former tillsammans med en van guide. Det är verkligen en upplevelse för livet som du kan bära med dig under lång tid.

Provkör flera häftiga bilmodeller

Om du älskar racing har du säkert redan en eller flera favoritmärken som du brinner för lite extra. När du kör sportbil på bana kan du välja vilken typ av bil du vill köra. Det kan till exempel vara en Trofeo Abarth eller varför inte en Porsche? Du väljer helt enkelt det bilmärke som ligger dig närmast om hjärtat. Normalt får du köra ett eller två varv runt en bana men det framgår när du bokar.

Det finns flera stora racingbanor i Sverige men en av de kändaste är kanske Mantorp som ligger i Mjölby kommun. Här anordnas det flera olika rally- och sportevenemang varje år. Här är det också möjligt att provköra på egen hand om du skulle vilja. Då kan du boka in dig på en körupplevelse.

Det ska du tänka på inför sportbil på bana

Om du ska ge bort en upplevelse på bana eller köpa en till dig själv är det viktigt att du är införstådd med vad du verkligen köper. Kolla hur många varv som ingår och om det är någonting annat som du behöver tänka på. Det varierar mycket beroende på vilken bil det handlar om vilken arrangör du väljer. Ibland kan du även köpa upplevelser i en simulator om du hellre vill göra det.

Det kan till exempel vara en upplevelse där du får köra i en riktig Formel-1 simulator. Det kan liknas vid ett datorspel precis som Spindelharpan men med lite mer action. Då får du testa på hur det skulle vara att köra en Formel-1 bil. Sporten räknas som den ultimata formen av racing och är det många drömmer om.

Boka din racingupplevelse i god tid

Någonting som du också måste tänka på är att en motorbana har ett ganska begränsat antal platser per dag. Om du ska köra sportbil på bana måste du alltså boka i god tid. Särskilt om det ska vara i samband med något speciellt datum, kanske en födelsedag eller något liknande? Det kan du kolla upp direkt med arrangören du väljer.

Det finns väldigt många arrangörer som anordnar racing på bana och det är smart att jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig. Då kan du vara säker på att du får ut maximalt av upplevelsen.