Hoppa till innehåll

Julklappstips – bilspel PS5

  • av
En rallybil

Bilspel bjuder alltid på stor underhållning och det är verkligen spel som man aldrig tröttnar på. I denna artikel kommer du tips på både bilspel PS5 och bilspel PS4 som bjuder på timmar av action och är perfekta julklappar. I vissa bilspel kan du köra fritt på en karta och stanna och köra vissa race. Andra har specifika banor som du kör om och om igen tills de sitter perfekt.

Bilspel PS5 baserade på verkliga race

Många av bilspelen du kan köpa till PS5 är baserade på verkliga tävlingar. Tyvärr finns det inget spel för Trofeo Abarth men däremot flera andra spel som fokuserar på rally. Det kändaste är kanske WRC som är baserat på World Rally Championship. Det anses av många vara det största mästerskapet inom rally. Det senaste i raden är WRC 10 och här kan du sladda runt på banor som Acropolisrallyt och Monte Carlo rallyt. Du kan även köra på snö när du kör i Sverige.

Formel 1 och andra bilspel

Ett spel som aldrig slutar vara populärt till Playstation är Formel 1. Det är inte så konstigt med tanke på att det anses vara världens främsta motorsporttävling. För många är det värt att skaffa en spelkonsol endast för detta spel. Du kan köra på alla banor precis som i verkliga säsongen och väljer vilket stall du vill köra för. Du kan även välja att köra i karriärläge med förhoppningen om att bli världsmästare. Det senaste i raden har fått bra kritik för att vara väldigt verklighetstroget och ger dig en riktig utmaning. Du som är ett Formel 1-fan kommer även känna igen alla förare och stallen. Du kan till exempel köra för ditt favoritstall och bringa framgång.

Racing i en öppen värld

De spel som vi nu har nämnt är väldigt fokuserade på realism och racing. Det finns även Bilspel PS5 där du kör i en öppen värld. Ett av de kändaste är kanske Need for Speed som fokuserar på street racing. Där får du jobba hårt för dina framgångar.

Köp en ratt och andra tillbehör

Något som är roligt med bilspel är att du enkelt kan göra de mer realistiska. Om du köper en ratt med tillhörande pedaler känns det som du kör själva bilen. Dessa brukar vara kompatibla med de flesta PS5 spel på marknaden. Vissa går även ännu länge och köper en hel simulator men dessa är betydligt dyrare i pris. Då sitter du precis som förarna gör i bilen och det kan knappast bli mer verklighetstroget. De billigaste rattarna ligger på cirka 1000 kronor och kan alltså vara en rolig investering när du har ett par bilspel.

Bilspel PS5 som tänjer på gränserna

Det är inte alla bilspel som följer reglerna och går ut på att du ska köra så bra som möjligt. I spelet Wreckfest är meningen att du ska crasha så mycket som möjligt. Det är den perfekta julklappen för någon som älskar att bränna gummi. Julen är definitivt räddad när man får ett sådant roligt bilspel under granen. Det går även att ladda ner direkt på konsolen.