Hoppa till innehåll

Vad är STCC?

  • av
Vad är STCC?

STCC står för Scandinavian Touring Car Championship. Det är ett skandinaviskt mästerskap för bilracing där man tävlar med standardvagnar. Officiellt bildades STCC inför säsongen 2011 då svenska Swedish Touring Car Championship och danska Danish Touringcar Championship slogs samman. Rent historiskt har de flesta deltävlingar gått på svenska racingbanor. Undantaget är de två första säsongerna då deltävlingar även kördes på racingbanan Jyllandsringen i Danmark.

Fredrik_Larsson_STCC_Falkenberg_2015_(2)En viktig händelse för STCC var när den konkurrerande racingserien TTA lades ner. I samband med det kom man överens om att införa samma reglemente som TTA när det gäller den tekniska biten av tävlandet. Arrangören bakom STCC är aktiebolaget STCC AB med svenska huvudägare.

STCC är ett föredöme gällande miljöarbete

Ett vanligt klagomål på motorsport är den negativa miljöpåverkan. På det området har STCC lagt ner mycket arbete. Alla bilar i STCC använder alkylatbensin som drivmedel, vilket är klassat som ett miljöbränsle. Under bilarna finns också en absorberingsmatta som ser till att det blir mindre spill som går ner i marken. När en deltävling hålls ser man till att källsortera allt avfall. Asfalten på de racingbanor som används för STCC-tävlingar återanvänds. Det innebär att man tar tillvara på gammal asfalt för tillverkning av ny asfalt.

Spela på STCC

STCC är en jämn och tuff racingserie som lämpar sig utmärkt för den som gillar att betta på motorsport. Vanligast är så kallade vinnarspel där man satsar på vem som vinner. Vad man kan tänka på är att de STCC-förare som folk tror mycket på kommer ha låga odds. Det kan vara svårt att få bra betalt när man spelar på favoriter. Vill man ha riktigt bra odds gäller det att kunna göra en analys och hitta en intressant uppstickare som kan överraska för dagen. Gå in på 247casinobonusar.se om du gillar spel på nätet. Ett annat tips är specialspel som att en viss förare hamnar topp 10 i ett heat. Räkna inte med lika bra betalt som när du spelar på segraren, men chansen att vinna blir mycket större.

Etiketter: